Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Méhészetünk története

A méhészkedéssel 2002-ben kezdtünk el megismerkedni. Ismerettségi körünkben több fiatal is ezt a pályát választotta és nekünk is egyre szipmatikusabbá vált. Ekkor még nem tudtuk, hogy valójában mennyi munka is van ezekkel az apró élőlényekkel, ha megélhetésként szeretnék ezt a tevékenységet folytatni.

Méhészetünk Komárom-Esztergom megyében, a Tatai kistérségben található. A tatabányai méhészegyesület elnökétől kértünk segítséget, aki nagy lelkesedéssel fogadott minket. Szaktudásával és hozzáértésével segített minket elindítani a méhészet világában.

Kezdetektől rakodó rendszerben, 1/2 kereten méhészkedünk. A mobilitás miatt döntöttünk e típus mellett, mivel minél több fajta mézet szeretnénk előállítani és ehhez a vándorlás elengedhetetlen.

Az évek során méhészetünket 100 családig fejlesztettük fel, amikor úgy döntöttünk, hogy ideje a sok tanulás és tapasztalatszerzés után komolyabb vállalkozást létrehozni. Ehhez kiváló lehetőséget kaptunk a Fiatal gazda pályázat elnyerésével.

Célünk, kiváló minőségű méz előállítása és termékpalettánk folyamatos bővítése, valamint a magyar illetve nemzetközi piacon a méz népszerűsítése.