Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Méhviasz gyertyák

gyertyaA méhviasz egy természetes viasz, melyet a fiatal dolgozó méhek állítanak elő, apró pelyhek formájában. A méhviaszt széles körben alkalmazzák többek között gyertyakészítésre, kozmetikumok és gyógyszerek előállítására.


Egészen az ókorig nyúlik vissza az anyag felhasználásának története. Az ókorban többek között tartósítószerként használták a méhviaszt. A görögök sem akartak elmaradni az egyiptomiaktól. Ikarus, aki a fellegekbe vágyott, méhviasszal ragasztotta fel szárnyait. Azért is zuhant a tengerbe, mert a nap melege megolvasztotta a viaszt, és leestek szárnyai. A középkorban vetekedett a méhviasz értéke az aranyéval, a cserekereskedelemben is használták a mézet és vele együtt a méhviaszt. A középkori templomokban jelent meg elsőként az ebből készült gyertya, melyet fűtésre és világításra használtak.
A párolgás során kellemes méz illatot áraszt, ezzel tisztítva a levegőt. Antibakteriális hatásának köszönhetően a felső légúti problémákkal küszködőknek is ajánlják. Égés közben a dohányfüstöt, kellemetlen szagot, illatot a gyertya közömbösíti.


A méhviasz gyertya lángjának melegebb, sárgább színe van, mint a parafintartalmú gyertyáknak. Varázslatos fénye melegséget és bensőséges hangulatot visz otthonunkba.
Természetes alapanyagból készül, oldószer és más adalék anyag hozzáadása nélkül. Ezáltal az égés során nem kerül toxikus anyag a levegőbe.
Az égés időtartalma lényegesen hosszabb a parafin tartalmú gyertyákénál.
A méhviasz gyertya égés közben nem füstöl, nincs károsanyag kibocsátása.

Gyertyáinkról fényképet a galériában talál.