Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Honeyworld mézkrém

A krémméz hazánkon kívül nagyon népszerű, mivel ott jelentős részben gyorsan kristályosodó mézek kerülnek forgalomba, akácméz hiányában. A méz kristályosodása természetes folyamat, amelyet a méz szőlő- és gyümölcscukor tartalmának aránya határoz meg. Amelyik mézben magas a szőlőcukor tartalom, az hamarabb kristályosodik. A természetes kristályosodás során, a mézek ikrás szemcse szerkezetűre sűrűsödnek be, gyakran tévesen cukrosodási folyamatnak hívják. Ezzel ellentétben a krémméz nagyon apró kristályszerkezetű, szinte margarin állagú lesz.
Tehát a kristályos mézet a krémméztől a kristályszerkezetének a mérete és az állaga különbözeti meg, míg a kristályos méz durva szerkezetű és töri a nyelvünket, ezzel csökkentve a méz élvezeti értékét, addig a krémméz lágyan selymes, apró szerkezetű kristályokból áll, könnyen kenhető szobahőmérsékleten és magas íz élményeket, élvezeti értéket ad. Ez a méz pontosan ugyanaz, mint a folyékony, ha óvatosan felmelegítjük, akkor visszakapjuk a tiszta tükrös mézet, viszont minél kevesebb meleg hatás éri a mézet annál többet őrzött meg gyógyító erejéből.
A krémméz speciális eljárással készül, melynek fő előnye, hogy nem szükséges a méz melegítése hozzá. Ezáltal megőrzi természetes tulajdonságait, minőségéből semmit nem veszít. Mindemellett állaga is kiemelkedő, nem folyik, nem csepeg, hűtőben tárolás esetén vajkrém szerűen kenhető. A folyékony mézet nagyon nehezen lehet csepegés nélkül elfogyasztani, ami főleg a kisgyerekes családokban jelent problémát.
Általunk készített ízesített krémmézek 100%-ig természetes alapanyagból készültek. Felhasználásuk ajánlott ételek, italok ízesítésére, kiváló nassolni való gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Termékpalettánkon natúr, epres, csokoládés, mogyorós, és joghurtos krémmézek találhatók.

Fő lelőhelyek:

Mediline Üzletház - 1139 Budapest, Csizma u. 4.